Huisman Equipment (Dutch)

Netherlands

Company Size:

  • Small

Products Used:

Email Security
Forcepoint Web Security Cloud

Huisman in Schiedam gebruikt al jaren de beveiligingsoplossingen van Forcepoint om zijn data te beschermen. In 2017 stapte het bedrijf over van de bestaande on-premise-oplossing naar het cloudplatform van Forcepoint. Dat heeft geleid tot tal van voordelen

Patrick Mol

Overzicht

Huisman, opgericht in 1929, is wereldwijd actief en zeer ervaren in het ontwerpen en fabriceren van zware constructie-installaties. Het productassortiment is in zes hoofdcategorieën onder te verdelen: kranen, boorinstallaties, pijplegsystemen, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. De producten variëren van opzichzelfstaande componenten tot zeer geavanceerde, geïntegreerde systemen: van concept tot en met installatie en lifetimesupport. Naast de traditionele olie- en gassector richt het bedrijf zich ook op markten voor duurzame energie, recreatie en civiele projecten.

Met het oog op het internationale karakter is veilige en betrowbare communicatie tussen alle vestigingen voor Huisman van groot belang. Daarom koos het bedrijf voor de web- en e-mailsecurityoplossingen van Forcepoint om interne systemen te beschermen tegen malware en datalekken. Huisman is een hightechbedrijf met veel intellectuele eigendommen op het gebied van engineering. Daarom is een hoogwaardig beveiligingsplatform nodig, dat maximale bescherming biedt en tegelijkertijd voorziet in gebruiksgemak en een lage beheerlast.

Huisman gebruikte jarenlang de on-premise appliances van Forcepoint voor web- en e-mailsecurity. In 2017 besloot het bedrijf over te stappen op het cloudplatform van Forcepoint. Volgens Patrick Mol leidde deze stap tot verschillende voordelen. “Hoewel de appliances het juiste beveiligingsniveau boden, hadden ze onze regelmatige aandacht nodig. Appliances kunnen nu eenmaal niet zonder onderhoud en updates. Met de cloudoplossing van Forcepoint hebben we hier geen omkijken meer naar. Forcepoint zorgt voor alle updates en upgrades, en wij kunnen ons volledig richten op het bepalen en beheren van alle policy’s. Daarnaast biedt het cloudplatform nieuwe features die de beveiliging weer verder versterken.”

Direct connect agent-technologie

Om alle eindgebruiker-devices te beschermen, koos Huisman voor de direct connect agent-technologie van Forcepoint. Deze technologie lost een lastig probleem op voor bedrijven met een sterk mobiel werknemersbestand. Medewerkers die veel onderweg zijn, beschikken over alle middelen om veilig en betrouwbaar toegang te krijgen tot bedrijfsdata wanneer zij verbonden zijn met het internet of een netwerk van een derde partij. Mol: “Wij hebben deze technologie uitgebreid getest en het werkte uitstekend. Wij kunnen onze eigen policy’s zeer fijnmazig bepalen en zijn er zeker van dat alle endpoints maximaal beveiligd zijn tegen malware en andere bedreigingen. Onze medewerkers kunnen altijd en overal werken zonder bang te hoeven zijn dat data gestolen wordt of zoekraakt. Alle e-mail- en webverkeer gaat eerst langs de Forcepoint-cloud, waar het op basis van onze policy’s wordt gefilterd. Prestaties zijn geen enkel probleem, omdat Forcepoint overal in de wereld datacenters heeft.”

Beheer

Mol ol is vooral tevreden over het feit dat Huisman 24x7 beveiligd is zonder de noodzaak van zware investeringen in beheer. “Wij werken met een klein en toegewijd team. Dankzij het cloudplatform van Forcepoint kunnen we ons volledig richten op onze policy’s, terwijl alle routinetaken door Forcepoint worden uitgevoerd. Daarnaast beschikken we nu over een wereldwijd gestandaardiseerd systeem met overal dezelfde policy’s. Dat maakt het beheren van de omgeving veel eenvoudiger. Het is ook belangrijk om te melden dat Forcepoint ons zeer waardevolle hulp heeft geboden tijdens de implementatie van het cloudplatform. Al met al kijken we terug op een zeer succesvol migratietraject naar de cloud. Wij zijn ervan overtuigd dat onze intellectuele eigendommen heel goed beschermd zijn.”

Featured Products

Forcepoint Web Security Cloud

Stops advanced web threats to protect data wherever employees go with the most secure, trusted, high performance cloud possible.

Email Security

Comprehensive email protection and visibility—identify threats ranging from spam to advanced malware.